Zorgtoeslag aanvragen

  Zorgtoeslag aanvragen

  Veel studenten hebben recht op zorgtoeslag. Dit is een financiele bijdrage die de overheid verstrekt aan mensen die een minimum- of modaal inkomen hebben. Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Als je inkomen in 2015 minder is dan 26.000 (32.000 bij samenwonen) kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Een alleenstaande die 26.000 verdient krijgt 5 per maand zorgtoeslag (dit was 20 in 2014). Heb je als alleenstaande minder dan 19.000 inkomsten per jaar dan ontvang je 78 zorgtoeslag per maand (dit was 72 in 2014).

  Ook eigen vermogen telt mee

  De grens voor het eigen vermogen in 2015 is voor een alleenstaande het heffingvrije bedrag (21.330) + een extra vermogen van 82.093. De toeslag dekt grotendeels de premie voor de zorgverzekering. Behalve de inkomensgrens zijn er nog een paar voorwaarden. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning. Buitenlandse studenten die in Nederland studeren krijgen geen zorgtoeslag of ze moeten aan aanvullende eisen voldoen.

  Waar aanvragen?

  Je moet de zorgtoeslag aanvragen op de website van de Belastingdienst. De aanvraag is gratis. Je gebruikt je DigiD om in te loggen. Dit kan je doen wanneer je 18 bent geworden en een zorgverzekering hebt afgesloten. Je kan de zorgtoeslag ook aanvragen op andere websites dan de belastingdienst maar dan kost dan wel geld!. Die andere websites zijn namelijk tussenpersonen. Zij maken gebruik van de onwetendheid van veel mensen waar de aanvraag ingediend moet worden. Wanneer je een aanvraag doet bij een tussenpersoon controleren zij jouw aanvraag. Vervolgens dienen ze op hun beurt je gegevens in bij de Belastingdienst. Voor deze service vragen ze bedragen rond de 25 euro.

goedkopestudentenverzekering.nl 2015