Uitvaartverzekering

Goedkope uitvaartverzekering
Als student wil je een voordelige uitvaartverzekering. Laat je bij het uitkiezen ervan niet verleiden door alleen naar de premie te kijken. De premie is als je jong bent erg laag omdat het risico op overlijden niet groot is. Naarmate je ouder wordt stijgt de premie en dan kan het behoorlijk gaan oplopen. Als student betaal je een paar euro per maand. Ben je 60 jaar oud dan betaal je al snel €20 per maand voor een verzekerde uitvaart van €5000. Het goedkoopst is als je nog bent bijgeschreven bent op de uitvaartpolis van je ouders. Een student van 24 jaar kost op de polis van zijn ouders €1 bij een waardevaste uitvaart bij Dela. Toch is het financieel beter (in de toekomst) om de verzekering op je eigen naam te zetten zodra je 18 bent. Globaal kost een crematie/begrafenis zo’n €1.200. De aanvullende diensten (verzorging, opbaren, vervoer, dragers) zorgen er voor dat een goedkope uitvaart zonder enige franje al snel €3500 kost.Indexatie uitvaartverzekering

De indexatie is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. De kosten van een uitvaartverzekering zijn hoger als de inflatie en bedragen jaarlijks een paar procent. Als je verzekering niet geindexeerd is dan stijgt de verzekerde waarde niet mee in de loop van de jaren. Zesduizend euro is in 2014 een redelijk bedrag voor een uitvaart maar over dertig jaar kom je daar dik aan tekort. Bij een prijsstijging van 3% per jaar kost een uitvaart over 30 jaar ongeveer €15.000 – €19.000.

Betalen tot je 85ste?

Het is ook verstandig om de looptijd te checken voordat je de verzekering afsluit. Bij een bekende uitvaartverzekeraar bijvoorbeeld krijg je wel een lage premie maar is de looptijd tot je 85ste verjaardag!. Je begrijpt dat dat veel geld gaat kosten als je senior bent. Overstappen heeft geen zin want je moet dan een nieuw contract afsluiten bij een andere verzekeraar. Deze verzekeraar zal een hogere premie vragen omdat je nieuw bent (net zoals bij een jongeren autoverzekering). Dat je tot je 85ste moet betalen is weggestopt in de aanvullende voorwaarden. Betalen tot je 65ste kan ook maar dat kan niet online geregeld worden; dan moet je ze opbellen (premie zal dan een stuk hoger zijn).

Belgie

Ben je inwoner van Belgie? Kijk dan eens op Uitvaartverzekeringvergelijken.be om een goedkope Belgische verzekeraar te vinden.