Studenten zorgverzekering


  Goedkoopste studenten zorgverzekering

  Een zorgverzekering is een verplichte verzekering. Het dekt de kosten bij medische hulp. Het eigen risisco staat standaard op 360 euro. Dit bedrag zal je eerst moeten aanspreken als je onverhoopt naar het ziekenhuis moet. Al een aantal jaren op rij heeft AnderZorg de goedkoopste zorgverzekering van Nederland.  Tandarts
  De tandarts zit niet in de zorgverzekering inbegrepen. Voor pakweg 10 euro per maand worden de tandartskosten tot 250 euro volledig gedekt. Sommige tandartsverzekeringen dekken de kosten tot 500 euro waarbij je 25% zelf betaalt. Het is even rekenen of een tandartsverzekering echt nodig is. Als er alleen een gaatje gevuld moet worden dan is het goedkoper om geen tandartsverzekering af te sluiten (besparing 12x10 euro) en de tandarts zelf te betalen. Speciaal bij de goedkoopste zorgverzekeringen is er niet altijd een vrije keus van zorgverlener. Heb je een zorgverlener waar je graag naar toe wilt (tandarts, huisarts, ziekenhuis) vraag dan eerst of je nieuwe zorgverzekering een contract met hen heeft.


  Christelijke zorgverzekering
  Studenten die een christelijke levensovertuiging aanhangen kunnen een zorgverzekering nemen bij Prolife. Deze christelijke zorgverzekeraar is onderdeel van het het grote concern Achmea. Prolife biedt de keuze tussen christelijke of reguliere zorgverleners.


  Eigen risico
  Wanneer je je eigen gezond voelt dan kan je besluiten om een hoger eigen risico te nemen. Het standaard eigen risico is 360 euro. Je kan dit verhogen naar maximaal 860 euro. Als je het maximale eigen risico neemt krijg je ongeveer 25 euro korting per maand op je studenten zorgverzekering. De allergoedkoopste zorgverzekeringen (met 860 euro eigen risico) kosten rond de 60 euro. Bovendien heb je als student vaak recht op zorgtoeslag. Deze zorgtoeslag kan wel oplopen tot 72 euro per maand.


  Aanvullende verzekering
  De basis zorgverzekering kan niet geweigerd worden door een verzekeraar. Er is echter geen acceptatieplicht voor een aanvullende verzekering. Een andere zorgverzekeraar kan dus de aanvullende verzekering weigeren als ze het financiele risico te hoog schatten. Als student zal je daar niet vaak mee te maken krijgen maar chronisch zieken of ouderen kunnen hier wel mee geconfronteerd worden.


  Niet betalen
  Mensen die niet meer kunnen betalen kunnen een betalingsregeling treffen met hun zorgverzekeraar. Als de schulden oplopen en er 6 maanden achterstand is wordt de schuldenaar aangemeld bij het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Het CVZ gaat dan de premie van de zorgverzekering inhouden op het loon of uitkering. Mensen die bewust niet betalen en opgespoord worden krijgen een boete en moeten 130% van de standaardpremie gaan betalen.

Partners - goedkopestudentenverzekering.nl 2015