Studentenwintersport

Goedkope wintersportreizen voor studenten
Touroperators die studentenreizen naar de wintersport organiseren zijn Husk Wintersport en Bizztravel. Husk is destijds door studenten opgericht en uitgegroeid tot een echt studenten reisbureau. Bij hun boek je een studentenwintersport vakantie naar de beste feestbestemmingen in de Franse Alpen en Oostenrijk. Bizztravel is een wintersport specialist geworden met meer dan 100 bestemmingen in de Alpen. Ga je met de auto? Zorg dan dat je studentenautoverzekering ook een goede dekking in het buitenland heeft.Frankrijk wintersport

Populaire skioorden in de Franse Alpen zijn Val Thorens en Les Deux Alpes. Val Thorens is het hoogste skidorp van Europa en ligt op 2300 meter hoogte. Het dorp is onderdeel van het grote skigebied Les Trois Vallées. Er zijn tientallen après-ski gelegenheden waaronder ook een aantal nederlandse bars. Les Deux Alpes is een groot bergdorp waar zelfs in de zomer nog geskied kan worden op de gletsjer (3100m-3600m). Het dorp trekt veel studenten aan door zijn uitgebreide après-ski uitgaansleven.

Oostenrijk wintersport

Belangrijke wintersportoorden zijn Ischgl, Mayrhofen, Gerlos, Sölden en Saalbach-Hinterglemm. De plaatsen staan vooral bekend om de apres ski. Gerlos is erg bekend onder Nederlanders. Er zijn veel cafe’s, discotheken en skischolen met Nederlands personeel. Ischgl is een hip skioord met een internationale allure. Het dorp ligt op 1376 meter hoogte en is bekend om zijn drie grote openluchtconcerten in het skiseizoen.