Studenten autoverzekering

Schadevrije jaren opbouwen
Ieder jaar dat je geen schade claimt bij je autoverzekeraar telt als een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op je autoverzekering (tot wel 80%). Als beginnend bestuurder heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Daarom is een autoverzekering voor jongeren veel duurder als voor andere bevolkingsgroepen. Het is soms mogelijk om je naam op de verzekeringspolis van je ouders te zetten en zo goedkoop schadevrije jaren op te bouwen. Inshared is een goedkope autoverzekeraar.

Studenten autoverzekering

Een studenten autoverzekering heeft een lage premie en een goede dekking. Persoonlijke dienstverlening is van minder belang. De aanvraag, schade melden, facturen kijken wordt online geregeld. Door via het internet te werken kan de verzekeringsmaatschappij de prijs laag houden. Je betaalt vaak geen afsluitkosten en poliskosten.
Autoverzekering direct afsluiten

Een goedkope autoverzekeraar is vaak een internetverzekeraar. Er zijn 3 autoverzekeringen: WA, Casco Beperkt en Casco Allrisk. Je oude autoverzekering opzeggen gaat eenvoudig. Je berekent de premie en kiest een autoverzekering. Een kant en klare opzegbrief wordt door naar je opgestuurd die je vervolgens alleen hoeft te ondertekenen en op te sturen naar je verzekeraar.Veroorzaak je een ongeluk dan kost dit een bepaald aantal schadevrije jaren. Bij kleine ongelukjes die relatief weinig kosten is het daarom vaak gunstiger om de schade zelf te betalen dan om deze te claimen. Als je een flinke schade veroorzaakt en je hebt nog niet veel schadevrije jaren dan kan je zelfs in de min (negatief) belanden. Voor deze negatieve schadevrije jaren moet je dan extra premie gaan betalen bovenop de gewone premie van de autoverzekering. Overstappen naar een andere autoverzekeraar is bij negatieve schadevrije jaren niet eenvoudig. Schadegaranties zijn 24/7 bereikbaarheid, Haal & Breng Service en geen geld voor hoeven schieten. Jongeren die 18 of 19 jaar oud zijn blijven bij alle verzekeringsmaatschappijen een hoge premie betalen. De belangrijkste reden hiervoor is dat men nog geen of nauwelijks schadevrije jaren heeft opgebouwd.