Huurtoeslag aanvragen

  Huurtoeslag & huursubsidie

  Er is geen verschil tussen huurtoeslag en huursubsidie. Tot 1 januari 2006 werd de naam 'huursubsidie' gebruikt. Dat is na die datum veranderd in huurtoeslag. Beide namen worden vaak genoemd maar ze betekenen hetzelfde. Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten als het inkomen te laag is in verhouding tot de huurprijs.

  Voorwaarden

  Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan men moet voldoen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Zo moet men een zelfstandige woonruimte hebben. Dit is een ruimte met een eigen toilet, keuken, woonkamer en afvoer. De meeste studentenkamers voldoen hier niet aan. Ook tijdelijke woonruimte en de huur van een woonboot zijn uitgesloten van huurtoeslag. De maximale huurprijs waarvoor men een huurtoeslag kan vragen in 2014 is 699 euro. Voor studenten en jongeren onder de 23 jaar ligt de maximale huurprijs op 389 euro. Ook aan het bezit van vermogen (spaargeld) wordt een grens van 21.000 euro p.p gesteld.

  Huurtoeslag aanvragen

  Een huurtoeslag moet aangevraagd worden bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst is een persoonlijke webpagina: Mijn Toeslagen. Met het persoonlijke DigiD logt men in en kan men zien voor welke toeslagen men geld ontvangt. Ook kunnen er toeslagen aangevraagd worden. Een belangrijke toeslag waar studenten recht op hebben is de zorgtoeslag. Huurtoeslag over 2014 kan tot 1 september 2015 een toeslag aangevraagd worden. In bijzondere situaties kan men meer geld krijgen bijvoorbeeld als men jonger is dan 23 jaar en een kind heeft.

  Studentenverzekering

  Studenten wintersport - Studenten zorgverzekering - Autoverzekering - Zorgtoeslag - Aansprakelijkheidsverzekering studenten - Wonen in Belgie, studeren in Nederland - HOME  studentenhuizen in Delft; foto publiek domein commons.wikimedia.org/wiki/File:Containers

goedkopestudentenverzekering.nl 2015